Koledar dogodkov

UŽIVAM TRADICIJO: DELAVNICA NA GRADEŽU
Sreda, 18. april 2018, 09:00 - 15:00
Kontakt Zavod Parnas

 

Zavod PARNAS v okviru projekta Uživam tradicijo (Interreg V-A SI-HR)
vabi na enodnevno delavnico za dediščinsko skupnost,
ki bo v sredo, 18. 4 2018 od 9h do 15h na Gradežu (1315 Turjak).

Delavnica prinaša razumevanje in poglabljanje  vsebin interpretacije dediščine, s katerimi se srečujejo gostitelji interpretatorji na terenu.

Delavnica je namenjena:

  • turističnim ponudnikom, ki s svojo ponudbo že bogatijo ali se nameravajo vključiti v velikolaško turistično ponudbo v povezavi s tremi izbranimi elementi kulinarične dediščine: poprtnik, mali kruhki podobnjaki – ptički, golobice … in štrukelci z nadevom iz suhega sadja (8 mest),
  • Parnasovim prostovoljcem in sodelavcem, ki sodelujejo v projektu Uživam tradicijo  (4 mesta)
  • partnerjem projekta Uživam tradicijo (4 mesta).

V sodelovanju z Društvom za ohranjanje dediščine si bomo ogledali, kako na Gradežu razumejo interpretacijo kulinarične dediščine in jo že več let uspešno vključujejo v ponudbo za skupine odraslih in šolarjev pa tudi za  individualne obiskovalce ob prireditvah.  Njihova jesenska prireditev Praznik suhega sadja predstavlja velik potencial, da preraste v kulinarični festival v okviru nastajajoče kulinarične transverzale od Panonije do Jadrana. Podobno tudi prireditev Božični čas na Gradežu, ki jo povezujejo z aktivnostmi interpretacije božičnega kruha poprtnika.

Udeleženci se bodo ob aktivnem vključevanju lastnih izkušenj, pričakovanj in prepričanj vključili v zanimiv proces, skozi katerega jih bo vodila

Janja Sivec, trenerka vodnikov in gostiteljev interpretatorjev dediščine,
z licenco Evropske mreže za interpretacijo dediščine Interpret Europe.
V projektu sodeluje kot zunanja sodelavka Zavoda Parnas.

Delavnica je za udeležence brezplačna.
Prijave zbiramo na 041 833 456 in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do zasedbe mest (16).

 

Več na: http://zavod-parnas.org/w/uzivam-tradicijo-delavnica-na-gradezu/

 

 

Kraj dogodka Gradež
(Zavod Parnas)