Odprtje Začasnega zbirnega centra Turjak

V  soboto, 18. 4. 2020 se ponovno odpirajo vrata začasnega Zbirnega centra Turjak. Po priporočilih JP Voka Snega v zbirnem centru veljajo posebna navodila.  Vse uporabnike prosimo za strpnost in striktno upoštevanje navodil: 

. www.vokasnaga.si/aktualno/varnostna-navodila-za-uporabnike-zbirnih-centrov

 

Zbirni centri v upravljanju JAVNEGA PODJETJA VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA bodo od 15. aprila 2020 naprej ponovno odprti (razen zbirnega centra Povšetova, ki do nadaljnjega ostaja zaprt).

Zbirni centri Medvode, Vodice, Cerklje na Gorenjskem, Škofljica, Ig in Velike Lašče bodo odprti po običajnem urniku. 

Zbirni center Brezovica bo odprt po običajnem urniku, uporabnik pa se mora predhodno obvezno naročiti na 01/363 30 20. Več informacij tukaj.

Zbirni center Barje bo odprt ob delovnikih med 14. in 20. uro ter ob sobotah med 8. in 20. uro. Na Barju smo za zeleni odrez in kosovne odpadke vzpostavili dodaten prostor, zato uporabnike, ki bodo pripeljali tovrstne odpadke prosimo, da spremljajo posebne označevalne table in se že v krožišču pravilno razvrstijo (razvidno iz slike spodaj).

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe bodo v zbirnih centrih za uporabnike veljali naslednji ukrepi:

  • vstop največ treh vozil hkrati,
  • uporaba lastnih zaščitnih mask in rokavic,
  • samostojno razvrščanje odpadkov,
  • upoštevanje varnostne razdalje (2 metra),
  • upoštevanje vseh splošnih navodil NIJZ.

Zaradi lažjega in hitrejšega odlaganja odpadkov dosledno upoštevajte navodila zaposlenih in odpadke ustrezno pripravite in razvrstite že doma. Vse občane in občanke tudi pozivamo, naj odpadkov, ki ne spadajo v domače zabojnike, ne puščajo na ulicah, poleg zabojnikov ali v naravi in da so spoštljivi do okolja, drugih občanov in komunalnih delavcev. Izredne razmere terjajo prilagoditev navad nas vseh, pri čemer sta spoštovanje in solidarnost do sočloveka zdaj še toliko pomembnejša, da naše okolje ostane urejeno in varno.

 

.