Koledar dogodkov

SVETOVNI DAN VODA - 1. filmski večer: Reka Drava - darilo narave
Četrtek, 22. marec 2018, 19:00
Kontakt Zavod Parnas
Film bo predvajan v sklopu cikla filmskih večerov, ki se bodo od meseca marca enkrat mesečno odvijali na Trubarjevi domačiji. Filmski večeri bodo zajemali ogled kratkih dokumentarnih filmov ter pogovore z moderatorko Brino Puntar kot navezava na prihajajoče projektne akcije na območju Natura 2000 – Mišja dolina.
Vsebina filmov bo govorila o biotski pestrosti Slovenije in varstvu njenih naravnih vrednot. Varstvo narave ter širjenje zavesti o njeni vlogi za človeka je izrednega pomena. Slovenija je v zadnjih letih postala ena najbolj turistično zaželenih destinacij na svetu. Naša naravna dediščina in zavarovana območja so veliko bogastvo in imajo bogate možnosti tudi za trženje.

O FILMU
Prvi predvajani dokumentarni film je nastal v okviru projekta LIVEDRAVA – Obnova rečnega ekosistema in nižinskega dela Drave v Sloveniji pod vodstvom društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). Dokumentarni film predstavlja naravna bogastva reke Drave, redke in ogrožene življenjske prostore ter živalske in rastlinske vrste. V kratkem dokumentarnem filmu boste izvedeli, kako živa je Drava danes, in spoznali prizadevanja mnogih, da takšna tudi ostane.

Vljudni vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 22.03.2018 ob 19. uri na Trubarjevi domačiji v galeriji Skedenj, Rašica 69, 1315 Velike Lašče.

VSTOP PROST!

 

 

Več na https://www.facebook.com/events/142017406622155/

Kraj dogodka Trubarjeva domačija, Rašica
(Zavod Parnas)