Koledar dogodkov

Flat View
Letni pregled
Mesečni pregled
Mesečni pregled
Weekly View
Tedenski pregled
Daily View
Dnevni pregled
Search
Išči
ČISTILNA AKCIJA OB RIMSKIH ZAPORAH
Sobota, 14 september 2019, 12:30
Kontakt Zavod Parnas

Vabilo prostovoljcem

Del ostalin rimskih zapornih zidov se nahaja v dolini Kobiljega curka in dopolnjujejo kar dve tematski pot Claustra, s katero upravlja društvo Claustra Alpium Iuliarum iz Velikih Lašč ter v Geološko pot v Kobilji curek, s katero upravlja Zavod Parnas.

Kako lahko sodelujem?

Del odseka rimske zapore Gradišče pri Robu – na lokaciji Kobilji curek - v dolžini okrog 50 metrov bomo ponovno očistili grmovja v prostovoljski akciji, ki bo potekala v soboto, 14. 9. 2019, od 9.30 do 12.30.

Kaj potrebujem?

Potrebujete dobro obutev, rokavice, s seboj lahko prinesete tudi škarje za obrezovanje drevja, klešče za obrezovanje grmovja, ročne žage … Odstranjevali bomo grmovje do debeline leske. Akcijo bosta koordinirala predstavnik ZVKDS in Jože Starič iz Zavoda Parnas. Delovni akciji sledi dobra malica v bližnji okrepčevalnici.

Na slikah – spomladansko čiščenje rimske zapore v Kobiljem curku

   

Svoje sodelovanje prosim najavite na: 041 833 456 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Čistilno akcijo organizirata Zavod Parnas in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sklopu projekta CLAUSTRA+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum). Projekt CLAUSTRA+ je sofinanciran s sredstvi Evropske unije (ESRR) v okviru Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

 

Vabilo

Kraj dogodka Gradišče pri Robu
(Zavod Parnas)