Jožica Mauser

Pohvalo župana prejme JOŽICA MAUSER za večletno požrtvovalno delo v Društvu podeželskih žena Velike Lašče.

 

Pohvala župana je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 9. junija 2017.


Obrazložitev ob podelitvi:

Jožica Mauser se je v Društvo podeželskih žena Velike Lašče včlanila pred dvajsetimi leti. Kot rojena Ljubljančanka se je odlično vključila med podeželske ženske. Njena poštenost, duhovitost in požrtvovalnost pri delu je pripomogla, da je društvo še bolj razpoznavno. Redno sodeluje na vseh prireditvah in predstavitvah društva in je nepogrešljiva pri vseh družabnih dogodkih. Nesebično je stala za projektom pri izdelavi društvenih noš in tudi sama šivala predpasnike in rute. Nošo je v prvi vrsti nosila tudi sama. V njej se je počutila srečna, zadovoljna predvsem pa ponosna, da nosi prelepo društveno obleko. Bila je pobudnica v več dobrodelnih akcijah, dve večji sta bili: nabava oksimetra za Zdravstveno Postajo Velike Lašče (naprava za merjenje kisika v krvi) in izdelovanje velikonočnih butaric za dar Doma Alojzija Grozdeta v župniji Velike Lašče.

Je tudi mojstrica ročnih del, šivanja, izdelovanja rož iz krep papirja, peke in kuhanja raznih marmelad. Njen moto je: več dam, več imam.

Ekipa 1. in 2. razreda OŠ Primoža Trubarja

Pohvalo župana prejme EKIPA 1. IN 2. RAZREDA OŠ PRIMOŽA TRUBARJA za naslov državnih prvakov v igri Med dvema ognjema.

 

Pohvala župana je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 9. junija 2017.


Obrazložitev ob podelitvi:

Sobota, 13. 5. 2017 bo OŠ Primoža Trubarja ostala v lepem spominu. Na državnem prvenstvu v igri Med dvema ognjema je ekipa 1. in 2. razreda osvojila naslov državnega prvaka. Na šoli se že vrsto let učitelji Simona Bavdek, Branka Levstik in Bojan Novak z močno podporo ravnateljice Metode Kolar trudijo, da bi otrokom od 1. do 6. razreda že pred poukom polepšali dan. V okviru jutranjega varstva lahko otroci štirikrat na teden pridejo v telovadnico in igrajo igri med dvema ognjema in tee ball. Zakaj ravno ti dve igri? Preprosto, ker sta jim ti igri všeč, ker se v igro lahko vključi vsak, ko pride v šolo in ker sta igri tudi tekmovalnega značaja na državnem nivoju. Tako je v jutranjem času v telovadnici pogosto tudi 60 otrok. Ker učenci resno vadijo, so se vse tri ekipe uvrstile na državno prvenstvo, ki je bilo v Podčetrtku. Tokrat je uspelo najmlajšim. Iz tekme v tekmo so dokazovali, da v letošnjem letu ni ekipe, ki bi jim preprečila osvojiti naziv državnega prvaka. Pohvalo župana sta v imenu ekipe prejela drugošolca, ki sta že prejšnjo sezono kot prvošolca odlično zastopala šolo na državnem tekmovanju. To sta Boštjan Bejek in Jan Brinjšek.

Klara Perhaj

Pohvalo župana prejme KLARA PERHAJ za izjemne uspehe v Osnovni šoli Primoža Trubarja Velike Lašče.

 

Pohvala župana je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 9. junija 2017.


Obrazložitev ob podelitvi:

Klara Perhaj je učenka z veliko začetnico. Njen izostreni čut za pravičnost in njena resnicoljubnost sta nas v teh skupnih letih, v katerih je na naši šoli z navdušenjem in zvedavostjo krenila na pota učenosti, malodane osupnila. Ko je bilo treba pomagati sošolcem, postoriti kaj v učilnici, zavzeti stališče glede kakšne pomembne šolske stvari, vedno je bilo že kar samoumevno, da bo to najbolje opravila ona. In res je bilo tako. Našo šolo je častno zastopala na številnih tekmovanjih z več področij in dosegala izjemne rezultate. Pa ne bomo trdili, da je za svoja leta preveč resna ali kaj takega. Ne, saj je v primernih trenutkih znala zaznati veselje in hudomušnost ter se prav prisrčno tudi odzvati. Njen smeh je nalezljiv in te napolni z optimizmom. Klara ima izjemen posluh za glasbo, kateri se posveča z igranjem na flavto in tudi pisanjem besedil. Kot za šalo je v sodelovanju z dvema učenkama osmega razreda napisala himno naše šole in sama še himno generacije. Obe besedili je tudi uglasbila. Vselej se bomo spominjali tudi njene skromnosti, s katero je pokazala, da je res izjemna osebnost.

PODJETJE KNUT D.O.O.


Pohvalo župana prejme PODJETJE KNUT D.O.O. za uspešno delovanje na področju podjetništva v občini.

 

Podjetje KNUT d.o.o. je družinsko podjetje, ki se že več kot 26 let ukvarja z inštaliranjem švedskih toplotnih črpalk ter izkoriščanjem ostalih virov energije. Vgrajujejo celotne ogrevalne in podhlajevalne sisteme ter sisteme prezračevanja. Drago Škantelj je podjetje ustanovil leta 1992 in bil do svoje upokojitve trdno zasidran v podjetju. Kasneje je vodstvo prevzel Peter Škantelj, ki skupaj z ostalimi 5-imi zaposlenimi nadaljuje očetovo delo. KNUT d.o.o. je do leta 2008 poslovalo s švedskim podjetjem IVT, od leta 2008 pa sodeluje z največjim švedskim proizvajalcem Nibe. Poleg toplotnih črpalk se ukvarja tudi s prodajo kaminov švedskega proizvajalca kaminov Contura.

knut priznanje 2018

Peter Škantelj ob prevzemu pohvale župana podjetju Knut d.o.o.

GOSTILNA KROPEC D.O.O.


Pohvalo župana prejme GOSTILNA KROPEC D.O.O. za uspešno delovanje na področju gostinstva v občini.

 

Že 320 let lahko popotniki in drugi obiskovalci uživajo gostoljubje na istem mestu, v vaškem jedru Male Slevice, v gostilni »Pri Kropcu«. Sedaj prenovljeno gostilno, trenutno uspešno vodi Boštjan s svojo družino. Popotnik se tu lahko okrepča s pestrim izborom domačih jedi. Gostilna je prostorna, saj lahko sprejme 80 gostov. V starih časih so se v njej ustavljali furmani, ki so prevažali les, sedaj pa je gostilna ena izmed točk na pešpoti Trubar - Levstik - Stritar. V tej vaški gostilni boste vedno deležni okusnih domačih jedi in prijazne postrežbe. Vez s tradicijo pa je tista, ki zaznamuje gostilno »Pri Kropcu« še s prav posebno domačnostjo.

kropec priznanje 2018

Boštjan Hočevar (Gostilna Kropec d.o.o.)