Obisk vodstva stranke NSi v naši občini - 5.11.2012

Vodstvo stranke NSi je v sklopu svojih obiskov po posameznih slovenskih regijah tokrat obiskala občine, ki se nahajajo na širšem področju Ribnice in Kočevja in med njimi tudi Občino Velike Lašče.

nsi1

Župan Anton Zakrajšek je predsednici NSi Ljudmili Novak in ostalemu vodstvu stranke najprej izrazil iskreno dobrodošlico, potem pa so se vsi zbrani zadržali ob kratkem pogovoru in predstavitvi naše občine.

nsi2  nsi3

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v izjavi za javnost povedala, da je namen obiska predvsem seznanitev z gospodarskim in socialnim stanjem na Ribniško-Kočevskem območju. V pogovorih s posameznimi župani je bila seznanjena s perečimi problemi in pobudami, ki jih bo po njenem zagotovilu stranka posredovala na pristojna resorna ministrstva.

Predsednica NSi je menila, da bi morala država pri posameznih rešitvah večkrat prisluhniti predlogom lokalnih skupnosti, saj le-te najbolje poznajo specifiko problemov v lokalnem okolju in zato tudi poznajo  odgovore in posamezne rešitve. Zelo vzpodbudna je po njenih ugotovitvah informacija, da se je trinajst županov s tega območja povezalo z namenom iskanja skupnih rešitev za posamezna odprta vprašanja. Prav tako je po njenem mnenju zelo koristno, da se posamezne občine povezujejo pri ključnih projektih.

Foto: Arhiv NSi