Obisk ministrice za obrambo v naši občini 26. 6. 2010

Na povabilo župana Antona Zakrajška je 26. junija 2010 našo občino obiskala ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

GRAD TURJAK
Najprej si je ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič ob zanimivi razlagi vodnika Evgena Šerbca ogledala grad Turjak. V tem sobotnem popoldnevu so v poročni dvorani navadno tudi poročni obredi in tako je ministrica lahko tudi med prvimi čestitala in zaželela srečen vstop v zakonski stan enemu od pravkar poročenih parov.

ministrica 1

DOM VETERANOV KRVAVA PEČ
Sledil je obisk Doma veteranov vojne za Slovenijo v Krvavi Peči, kjer si je ministrica ogledala zbirko orožja in kronološko razstavo fotografskega in drugega materiala, ki je postavljena na ogled v spomin na dogodke iz časov osamosvajanja naše države. Ministrica se je seznanila tudi z delom in aktivnostmi OZVVS Velike Lašče, predsedniku Dušanu Hočevarju pa čestitala za izjemno delo veteranov in jih tudi podprla pri njihovih nadaljnjih načrtih.

ministrica 2

VELIKE LAŠČE
Svoj obisk je ministrica dr. Ljubica Jelušič zaključila v Velikih Laščah na prireditvi ob prevzemu novega gasilskega vozila PGD Velike Lašče. V svojem govoru je pohvalila podporo, ki jo občina nudi gasilski dejavnosti, ob tem pa poudarila, da je hitro in uspešno delo gasilcev pogojeno tudi z učinkovito in dobro opremo, s čimer se sedaj PGD Velike Lašče prav gotovo lahko pohvali. Obisk v naši občini, za katerega si je vzela čas ministrica dr. Ljubica Jelušič in z njo tudi namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel je prav gotovo prijetno presenetil in razveselil marsikoga. Ministrica je bila nad obiskanimi kraji naše občine zelo navdušena, hkrati pa je obljubila, da se bo ob prvi priložnosti zopet vrnila z namenom, da si ogleda in spozna še ostale kulturne in naravne znamenitosti naše občine.

ministrica 3