Koncert pozdrav pomladi, 11.4.2010

koncert_pozdrav_pomladi_malaKONCERT Pozdrav pomladi

športna dvorana Velike Lašče, 11. april 2010


V nedeljo, 11. aprila, smo bili v športni dvorani v Velikih Laščah priča lepo obiskanemu koncertu, ki so ga organizatorji (Društvo podeželskih žena Velike Lašče in Županov sklad) poimenovali Pozdrav pomladi. Med publiko smo lahko opazili poleg številnih domačih obiskovalcev tudi precej ljudi iz okoliških krajev in občin. Temu so prav gotovo botrovali napovedani glasbeni gostje.

 

Nastopila sta dva ansambla. Starejši in že dolgo let uveljavljeni in uspešni hišni ansambel Avsenik, ki je s svojimi že kar zimzelenimi skladbami poznan ne samo v domovini, pač pa tudi daleč izven naših meja. Poleg njih so nastopili sicer veliko mlajši, a v zadnjih mesecih največkrat omenjeni narodno-zabavni ansambel - ansambel Roka Žlindre. Tudi za bolj »umetniški« okus obiskovalcev je bilo poskrbljeno. Moški pevski zbor Fantje od fare, so s svojo neizmerno energijo in izrednim občutkom za lepo pesem pokazali, kaj in koliko zmore človeški glas.
Ker so organizatorji koncerta predvidevali, da bo med publiko tudi veliko mladih in mladih po srcu, so v Velike Lašče povabili tudi »sosedovo« Tino Gačnik - Tiano, ki kljub svoji mladosti velja za uveljavljeno in uspešno pevko. Mladi pa so na svoj račun prišli še ob poslušanju »naše« skupine, vsaj če sodimo po tem, da je pevka skupine LYBRA Raščanka Nina Virant. Prepričali smo se, da tudi mladi glasbeniki z dobro voljo in ljubeznijo do izražanja misli in idej preko lastne glasbe lahko oblikujejo kakovostne skladbe. Za smeh je s pripovedovanjem šal in prigod poskrbel humorist Koširjev Klemen. Ob njegovi ne samo pojavi, pač pa tudi vsaki misli, je še tako resen obiskovalec moral priznati poraz in se od srca nasmejati.

Brez dobre volje in veliko ur vloženega truda vseh organizatorjev in sodelujočih na odru in v zakulisju takšnega koncerta prav gotovo ne bi bilo mogoče izpeljati. Prijetno pa je čutiti olajšanje in zadovoljstvo, saj je bilo od marsikoga slišati: »Kaj podobnega bi lahko v Laščah večkrat organizirali!« Koncert je uspel, sodeč po zadovoljstvu publike, ki je z nasmehom in dobro voljo zapuščala dvorano. V zraku je bilo čutiti pomlad - zaradi koncerta, seveda.