Večer glasbe plesa in smeha, 20.11.2011

Bili smo dobrodelni

PRVI VEČER GLASBE, PLESA IN SMEHA USPEL

20. novembra se smo bili priča uspešno izvedeni dobrodelni prireditvi v organizaciji Občine Velike Lašče.

Že v začetku leta se je porodila ideja, da bi se v mesecu novembru na skupni prireditvi predstavila vsa društva ali skupine in posamezniki, ki se ukvarjajo z glasbo in plesom. Nepričakovano je bil odziv glasbenih ustvarjalcev zelo velik, zato smo morali zaradi prevelikega števila in tudi zaradi prepoznih prijav odpovedati sodelovanje še štirim skupinam ali posameznikom, ki so se tudi želeli predstaviti.

Padla je odločitev, da bo dogodek tudi dobrodelno obarvan, in sicer naj bi se zbrana sredstva donatorjev in obiskovalcev prireditve namenila otrokom iz socialno ogroženih družin v naši občini. Zato smo izbrali tudi pomenljiv datum prireditve – 20. november je namreč mednarodni dan otroka, hkrati pa je ves mesec november tudi mesec dobrodelnosti.

Odvila se je torej prireditev »naših za naše«. Podjetnike in obrtnike iz naše občine pa smo k donatorstvu vabili s Tolstojevo mislijo: »Ne moreš biti delno dober, lahko pa si dobrodelen.« Veseli smo bili njihovega odziva in darežljivosti.

Donatorji dobrodelne akcije:
MIZARSTVO TEKAVČIČ, Velike Lašče VILLA CEREJA d.o.o., Velike Lašče AVTOHIŠA ZALAR d.o.o., Male Lašče KLANČAR VLADISLAV s.p., Turjak NAVEZA d.o.o., Velike Lašče JANEZ ŠKRABEC s.p., Rob ZAKRAJŠEK ANTON s.p. , Srobotnik Kmetijska zadruga VELIKE LAŠČE, z.o.o. OO Slovenska demokratska stranka, Velike Lašče OO Slovenska ljudska stranka, Velike Lašče MERKELJ ZDENKO s.p., Dolščaki MIZARSTVO STRITAR, Rašica PIRMAN AKUSTIKA d.o.o., Turjak EMILIJA LUŠNIC-zobozdravstvena ordinacija, Velike Lašče GOSTILNA PRI KUKLJU, Velike Lašče ZAKRAJŠEK FRANC s.p., Podhojni hrib ELANDA d.o.o., Plosovo

Skupno so donatorji prispevali 2.640,00 EUR.

Kdor je želel, je v ta namen lahko daroval tudi pred in po prireditvi. Zbralo se je 1.960 EUR. Vsem velja velika zahvala.

VEČ...