Otvoritev novega vrtca v Velikih Laščah, 6.1.2004

OTVORITEV NOVEGA VRTCA V VELIKIH LAŠČAH
Velike Lašče, 6. januar 2004

 

Natanko eno leto po pridobitvi dovoljenja za začetek gradnje, je novi vrtec Sončni žarek pridobil uporabno dovoljenje.
Z novo pridobitvijo se rešujeta kar dve težavi Laščanov. Malčki, ki so bili prej razpršeni na treh lokacijah, so po petdesetih letih končno dobili primerne prostore. V star objekt pa se je jeseni vselil oddelek glasbene šole Ribnica.
Nad prostornimi in svetlimi igralnicami so navdušeni tako otroci kot njihove vzgojiteljice. V šestih oddelkih je prostora za 130 otrok, ki se bodo lahko igrali na več kot tisoč kvadratnih metrih površin v igralnicah, ki imajo izhode na zaprte terase. Za strokovne delavce vrtca pa so namenili dobrih 150 kvadratnih metrov površin.
Celoten projekt, vključno z opremo in zunanjo ureditvijo, je stal 260 milijonov tolarjev. Vrtec Sončni žarek so financirali iz občinskega proračuna, saj je državni razpis za sofinanciranje vrtcev do leta 2004 izšel že leta 1999, v občini pa so o gradnji novega vrtca začeli razmišljati leto kasneje. Čeprav država ni sofinancirala izgradnje vrtca, je občina v potrditev projekte posredovala šolskemu ministrstvu, saj je bil glavni namen poleg reševanja prostorske stiske za predšolsko vzgojo tudi izgradnja vrtca, ki zadostuje vsem predpisanim pogojem oziroma normativom.

Več o otvoritvi vrtca si lahko preberete v občinskem glasilu Trobla, št. 1/2004.